You are here

Kleding bedrukken: 9 tips voor het beste resultaat

Pagina afdrukken

Kleding bedrukken: 9 tips voor het beste resultaat

t-shirt in rek

Wilt u kleding bedrukken voor uw medewerkers? Of om te dragen of om uit te delen tijdens een promotie-event? Volg dan onderstaande tips, zo bent u altijd zeker van een goed resultaat

 

Leesbaarheid

Als u kleding laat bedrukken, dan is dat natuurlijk met het doel om uw merk of organisatie in de schijnwerpers te zetten. Denk daarom goed na over het lettertype en de lettergrootte

Kies voor een duidelijk en makkelijk leesbaar lettertype en zorg ervoor dat de tekst ook vananf een afstandje gelezen kan worden. 

 

Passen de kleuren wel bij elkaar?

Denk van tevoren ook goed na over de kleurencombinaties. U wilt immers niet dat de kleuren van de opdruk en het textiel onaangenaam met elkaar vloeken. Kleuren die te dicht bij elkaar liggen zijn echter ook geen goede keus, want dan bestaat het gevaar dat uw opdruk wegvalt tegen de achtergrond. 

 

Kies een passende kwaliteit 

Bij het bedrukken van de kleding is de kwaliteit van het textiel ook heel belangrijk. De kwaliteit van textiel wordt aangegeven in gr/m². Hoe hoger het aantal gram per m², hoe beter de kwaliteit.  

Wanneer de kleding regelmatig gedragen zal worden, bijvoorbeeld door uw medewerkers, dan kiest u beter voor een hoge kwaliteit. Is de kleding bedoeld voor promotionele doeleinden en zal deze slechts eenmalig of beperkt gebruikt worden? Dan is textiel met een grammage van 150 g/m² waarschijnlijk goed genoeg. 

Is duurzaamheid belangrijk voor uw bedrijf? Bekijk dan ook zeker eens ons aanbod aan duurzame textiel om te bedrukken. 

 

Op welke plek wilt u de kleding bedrukken? 

Ook niet onbelangrijk: waar moet de bedrukking komen? Indien u uit bent op een zakelijke, professionele look dan is een bescheiden logo of tekst op de linkerborst van een shirt bijvoorbeeld een goed idee. 

Wilt u juist opvallen? Bijvoorbeeld tijdens een promotie-event? Dan kan u ervoor kiezen om een shirt of trui van een grote opdruk aan de voor- of achterkant te voorzien (of zelfs beide kanten). Of u kan een hoedje, muts of zonneklep bedrukken. 

 

Mix & Match zoveel u wil

Wist u dat u bij EuroGifts verschillende kleuren van een kledingstuk kan combineren in één bestelling? Zolang de kleur van de opdruk maar hetzelfde blijft, heeft u hierin alle vrijheid. U kunt ook verschillende maten tegelijk bestellen. Wat u ook wilt, wij passen er een mouw aan! 

 

Is borduren iets voor u?

garen in alle kleuren

Sommige kledingstukken kunnen ook geborduurd worden. Dit creëert vaak een nog stijlvollere uitstraling. Borduren is bijvoorbeeld mogelijk bij polo’s, jassen en overhemden en blouses


Kies de juiste pasvorm

Veel van onze kleding is beschikbaar in een heren- en damesmodel. Natuurlijk kan u in één bestelling verschillende pasvormen combineren, zo bent u altijd zeker dat de kleding die u laat bedrukken voor uw medewerkers perfect past

Richt u zich op een jongere doelgroep? Sommige van onze kleding is zelfs verkrijgbaar in een kindermodel.


Klopt de resolutie?

Heeft u uw keus gemaakt en bent u klaar om uw ontwerp naar de drukker te sturen? Controleer dan altijd of uw bestand de juiste resolutie heeft. Zo bent u zeker van een kwalitatieve opdruk

Bij EuroGifts bezorgen we u trouwens met plezier een gratis proefdruk. Zo weet u altijd zeker dat uw textiel op de juiste manier bedrukt zal worden. 


Textiel bedrukken? Wij geven u advies op maat!

Bij EuroGifts hebben we al veel ervaring met kleding bedrukken. Heeft u vragen of wilt u graag persoonlijk advies?   

Chat met ons

 
 

Andere nieuwsberichten - relatiegeschenken

Ga groen met onze ecologische relatiegeschenken

Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker, daar kunnen we niet omheen. Zowel kleine als grote bedrijven zetten zich meer in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo kiezen ze er bijvoorbeeld voor om goede doelen te steunen, duurzaam kantoormateriaal aan te kopen, ecologische bedrijfswagens te leasen ….

Wilt u graag uw steentje bijdragen aan dit duurzaam verhaal? Geef uw klanten en andere relaties ecologische relatiegeschenken met uw naam of logo op gedrukt.

Lees meer

De perfecte relatiegeschenken voor een staycation

Niet iedereen heeft deze zomer een vakantie in het buitenland gepland. Dat wil echter niet zeggen dat men geen vakantiegevoel kan hebben - integendeel! Verras uw werknemers en klanten met leuke staycation-geschenken en bezorg hen een geslaagde zomervakantie in eigen land.

Lees meer

Verfrissende relatiegeschenken voor de zomer

Deze zomer wordt er eentje uit de duizenden. Beetje bij beetje komen we uit de corona-lockdown, maar de zomermaanden zullen er dit jaar toch wat anders uitzien. Als bedrijf kan u uw relaties door deze periode helpen door hen gepaste geschenken te geven. Heeft u al eens gedacht aan het bedrukken van en busje handgel, een drinkfles, petje of sportbidon?

 

 

Lees meer
Terug naar het overzicht