EuroGifts logo
EuroGifts
Postbus 6291 - 4000 HG TIEL

+31 33 454 35 75
info@eurogifts.nl
WANNEER ZIJN RELATIEGESCHENKEN AFTREKBAAR?
 
Datum: 19/01/2019
Tijd: 18:41:23

You are here

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Pagina afdrukken

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Relatiegeschenken worden breed ingezet in de bedrijfswereld, en terecht. Met zulke geschenken toont u immers aan zakenrelaties dat u hun vertrouwen apprecieert, laat u zien aan uw personeel dat u hun inzet waardeert, of schenkt u klanten een kleine herinnering aan jullie samenwerking.

Wist u trouwens dat deze attenties helemaal niet duur hoeven te zijn? Wij leggen u graag uit welke relatiegeschenken aftrekbaar zijn, zodat u al met weinig geld een groot gebaar kunt maken.

Aftrekbaarheid relatiegeschenken - rekenmachine en pen

De aftrekbaarheid van relatiegeschenken onder de loep

In Nederland zijn relatiegeschenken aftrekbaar als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Een relatiegeschenk wordt als volgt gedefinieerd: het is een geschenk bedoeld om uw bestaande relaties te onderhouden. Een cadeau voor uw eigen personeel, een kerstpakket of promotiemateriaal om nieuwe relaties aan te trekken vallen dus niet onder relatiegeschenken. De kosten van wervende geschenken vallen onder acquisitie en zijn normale bedrijfskosten.

  • Om aftrekbaar te zijn moet het relatiegeschenk bovendien iets zijn dat de ontvanger in zijn eigen bedrijf kan gebruiken. Denk aan kantoorspullen of gegraveerde pennen. De richtlijn om hierbij in gedachten te houden is: zou de ontvanger meer dan 30% btw afgetrokken mogen hebben als hij het item voor zijn eigen bedrijf gekocht had? Zo ja, dan is het relatiegeschenk ook voor u fiscaal aftrekbaar.

  • U moet daarnaast in de gaten houden dat u niet over het drempelbedrag heen gaat. U kunt de btw over de uitgaven voor uw relatiegeschenken alleen aftrekken als de uitgaven per begunstigde per jaar niet meer dan € 227 (exclusief btw) zijn.

Deze relatiegeschenken zijn fiscaal aftrekbaar

Wilt u uw bestaande relaties in de watten leggen met een origineel relatiegeschenk, dat ook nog eens fiscaal aftrekbaar is? Bij EuroGifts vindt u een breed aanbod aan gadgets, kantoorspullen en pennen die u volledig kunt laten personaliseren. Wij zetten alvast enkele ideeën voor u op een rijtje:

Leuke relatiegeschenken die ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn:

Meer weten over de fiscale aftrekbaarheid van relatiegeschenken?

Bekijk zeker ook onze informatiepagina met meer info rond de aftrekbaarheid van relatiegeschenken. U leest hier ook de regels omtrent de btw-aftrek van relatiegeschenken. Heeft u een specifieke vraag? Neem dan direct contact met ons op.

Chat met ons

Geniet nu van een GRATIS geschenk bij een gepersonaliseerde bestelling

Andere nieuwsberichten - relatiegeschenken

De mooiste geschenken om uw relaties warm te houden

Het nieuwe jaar is volop bezig en de feestdagen lijken al ver achter ons te liggen. Dit betekent echter niet dat u uw klantrelaties niet langer in de watten moet leggen. Integendeel: dit is de ideale periode om hen (letterlijk) warm te houden met attente relatiegeschenken.

Met deze geschenken laat u uw relaties niet in de kou staan!

Lees meer

Bedrukte ijskrabbers, het perfecte relatiegeschenk om het ijs te breken

Bent u op zoek naar het ideale relatiegeschenk om het ijs te breken? Een geschenk dat uw merk positief in de kijker zet, dat nuttig is, en dat ook nog eens op zijn plaats is op deze koude dagen? Geef dan een ijskrabber met uw logo cadeau!

Lees meer

Top 5 relatiegeschenken voor de koude wintermaanden

De wintermaanden bieden weer heel wat nieuwe opportuniteiten voor unieke relatiegeschenken. Ideaal om uw klantrelaties te verrassen met een relatiegeschenk voor Nieuwjaar of om mee te gaan met het winterseizoen. Met deze wintergadgets legt u uw professionele relaties extra in de watten.

Lees meer
Terug naar het overzicht