<< SUPER ACTIE: Bestel nu met personalisatie en kies uit 9 geschenken!* >>
EuroGifts logo
EuroGifts
Postbus 6291 - 4000 HG TIEL

+31 33 454 35 75
info@eurogifts.nl
WANNEER ZIJN RELATIEGESCHENKEN AFTREKBAAR?
 
Datum: 20/04/2019
Tijd: 17:19:53

You are here

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Pagina afdrukken

Wanneer zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Relatiegeschenken worden breed ingezet in de bedrijfswereld, en terecht. Met zulke geschenken toont u immers aan zakenrelaties dat u hun vertrouwen apprecieert, laat u zien aan uw personeel dat u hun inzet waardeert, of schenkt u klanten een kleine herinnering aan jullie samenwerking.

Wist u trouwens dat deze attenties helemaal niet duur hoeven te zijn? Wij leggen u graag uit welke relatiegeschenken aftrekbaar zijn, zodat u al met weinig geld een groot gebaar kunt maken.

Aftrekbaarheid relatiegeschenken - rekenmachine en pen

De aftrekbaarheid van relatiegeschenken onder de loep

In Nederland zijn relatiegeschenken aftrekbaar als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Een relatiegeschenk wordt als volgt gedefinieerd: het is een geschenk bedoeld om uw bestaande relaties te onderhouden. Een cadeau voor uw eigen personeel, een kerstpakket of promotiemateriaal om nieuwe relaties aan te trekken vallen dus niet onder relatiegeschenken. De kosten van wervende geschenken vallen onder acquisitie en zijn normale bedrijfskosten.

  • Om aftrekbaar te zijn moet het relatiegeschenk bovendien iets zijn dat de ontvanger in zijn eigen bedrijf kan gebruiken. Denk aan kantoorspullen of gegraveerde pennen. De richtlijn om hierbij in gedachten te houden is: zou de ontvanger meer dan 30% btw afgetrokken mogen hebben als hij het item voor zijn eigen bedrijf gekocht had? Zo ja, dan is het relatiegeschenk ook voor u fiscaal aftrekbaar.

  • U moet daarnaast in de gaten houden dat u niet over het drempelbedrag heen gaat. U kunt de btw over de uitgaven voor uw relatiegeschenken alleen aftrekken als de uitgaven per begunstigde per jaar niet meer dan € 227 (exclusief btw) zijn.

Deze relatiegeschenken zijn fiscaal aftrekbaar

Wilt u uw bestaande relaties in de watten leggen met een origineel relatiegeschenk, dat ook nog eens fiscaal aftrekbaar is? Bij EuroGifts vindt u een breed aanbod aan gadgets, kantoorspullen en pennen die u volledig kunt laten personaliseren. Wij zetten alvast enkele ideeën voor u op een rijtje:

Leuke relatiegeschenken die ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn:

Meer weten over de fiscale aftrekbaarheid van relatiegeschenken?

Bekijk zeker ook onze informatiepagina met meer info rond de aftrekbaarheid van relatiegeschenken. U leest hier ook de regels omtrent de btw-aftrek van relatiegeschenken. Heeft u een specifieke vraag? Neem dan direct contact met ons op.

Chat met ons

Geniet nu van een GRATIS geschenk bij een gepersonaliseerde bestelling

Andere nieuwsberichten - relatiegeschenken

Stressvrij werken dankzij deze personeelsgeschenken

Stress op de werkvloer komt steeds vaker voor. Kies daarom voor een van onze anti-stress personeelsgeschenken en draag bij aan een werkomgeving zonder stress.

Lees meer

Top 5 meest originele relatiegeschenken

Een van de basisdoelen in de marketing is om op te vallen tussen de concurrentie. Die ongeschreven regel trekt zich door tot in alle aspecten van uw business.

Een van die aspecten is uw branding, waarvan een relatiegeschenk een schoolvoorbeeld is. Om op te vallen in de zee van bedrijfsnamen en logo’s doet u er goed aan uit te pakken met originele relatiegeschenken.

Om u op weg te helpen lichten we 5 toppers van originele relatiegeschenken uit waarmee u een heel jaar door scoort bij uw relaties.

Lees meer

Ideeën voor secretaressedag: toon hen de waardering die ze verdienen

Vraag eender welke bedrijfsleider wie de ruggengraat van de onderneming is en u krijgt 9 op de 10 dit antwoord: de office assistant.

Dag in dag uit maken zij zich onmisbaar door de ideale omstandigheden te creëren waarin alles binnen het bedrijf gesmeerd loopt. Hun rol is geëvolueerd van assistent naar regisseur. Een rol waar ze vaak een Oscar voor verdienen.

Hoog tijd dus om uw office assistants, management assistants, secretaresses/secretarissen - of hoe u ze ook wil noemen - te laten voelen dat u hen apprecieert. Daarom hebben we hieronder een lijst gemaakt met cadeau-ideeën voor Secretaressedag.

Lees meer
Terug naar het overzicht
feedback